Tips voor gekoppelde taxaties BEL & WON model

Gewijzigd op Wed, 31 Aug 2022 om 01:32 PM

Tip 1 | Tekst voor in de samenvatting en rapport


De tekst voor in de samenvatting bij: Algemene uitgangspunten, Bijzondere uitgangspunten, Toelichting op de waardering en Afwijking t.o.v. taxatiestandaarden (en in het taxatierapport onder B5 en B6 te vinden) kan zowel bij de BEL als bij de WON worden ingevuld. 

Vult u ze beide in dan zullen beide teksten worden getoond. Als u voor de WON wilt afwijken dan vult dit uiteraard bij de WON wel in. Is de samenvatting van de WON gelijk aan de BEL dan vult u bij de WON niets in. 

Echter dient u in de bijbehorende tekstvelden van WON wel op de slaan met een spatie in het tekstvak (zie screenshot).


Is de samenvatting van de WON gelijk aan de BEL dan vult U bij de WON niets in. Echter dient u in de bijbehorende tekstvelden van WON wel op de slaan met een spatie in het tekst vak (zie screenshot). 
TIP 2 | Op slot zetten


Wilt u als taxateur de taxatie afronden en op slot zetten dan dient u dit voor beide taxaties te doen (BEL en WON). De volgorde is eerst de WON en vervolgende de BEL. Indien u alleen de WON op slot is gezet dan zal het gecombineerde rapport in concept worden worden getoond. Alleen als de WON en BEL op slot is gezet en de plausibiliteit is uitgevoerd zal het rapport zonder “Concept” worden getoond.


TIP 3 | Duurzaamheidsparagraaf bij de Woning


Voordat je een WON (woning) koppelt aan een BEL (commerciële) taxatie is het verstandig om de benodigde velden voor het WON model in te vullen. Het kan voorkomen dat je de duurzaamheidsparagraaf in het taxatierapport wilt opnemen. Dan dien je deze zowel bij de BEL als de WON in te vullen, let op de duurzaamheidsparagraaf is niet zichtbaar als de woning al gekoppeld is aan de BEL


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren