Onzelfstandige kamerverhuur

Gewijzigd op Mon, 28 Nov 2022 om 09:44 AM

We krijgen regelmatig de vraag op welke wijze onzelfstandige kamervehuur het beste ingevoerd kan worden in fluX VMS. Om een woning/appartement te taxeren die geschikt is gemaakt voor onzelfstandige kamerverhuur kunt u gebruikmaken van het BTL of WON model. Kamerverhuur is de verhuur van onzelfstandige woonruimte. Onzelfstandige woonruimte is een woonruimte die geen eigen toegang heeft (geen eigen voordeur) of die niet op zichzelf kan functioneren als woning. Met dit laatste wordt bedoeld dat een of meerdere belangrijke voorzieningen ontbreken, zoals een keuken of toilet. Een voorbeeld van onzelfstandige woonruimte en kamerverhuur is het bewonen van een kamer in een studentenhuis, waarbij de keuken, het toilet en de douche door de bewoners gezamenlijk gebruikt worden.


In het BTL model kunt u echter geen contracten koppelen (met een einddatum) aan de verhuurde units. Het model gaat uit van een eeuwig durende cashstroom (NAR). Een overzicht van de contracten kunt u zelf eventueel als bijlage toevoegen. 


U heeft wel de mogelijkheid om een % mutatieleegstand op complexniveau in te voeren. Dit betreft een percentage van de totale gecorrigeerde huuropbrengst. 


Voorbeeld invoer BTL onzelfstandige kamerverhuurVanaf 8/10 onzelfstandige ruimtes kunt u ook gebruik maken van het WON model. U dient dan wel te kiezen voor het: "DOOREXPLOITATIE SCENARIO" dus uitponden moet op "Nee" staan.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren