Foto’s worden gedraaid in rapport getoond

Gewijzigd op Wed, 31 Aug 2022 om 03:00 PM

Het kan soms voorkomen dat foto’s gedraaid in het rapport worden getoond. Dit gebeurd meestal met foto’s die gemaakt zijn met een smartphone waarbij de automatische rotatie van de schermweergave uitgeschakeld is. Ons VMS systeem toont de oriëntatie van de foto’s op basis van de meegestuurde Exif informatie. Dit is een metadataspecificatie voor digitale afbeeldingsbestanden voor onder andere .jpg bestanden.

De oriëntatie van de foto is gelukkig eenvoudig aan te passen met een fotoprogramma waarin u de foto kunt draaien en daardoor de foto met de juiste Exif informatie op kunt slaan. De foto wordt dan wel goed in onze VMS applicatie getoond. Heeft u geen foto software om een foto te draaien? Dan kunt u ook gebruik maken van gratis online bewerkingsprogramma`s, zoals het online fotosbewerken.eu