Handleiding Investeringsanalyse

Gewijzigd op Tue, 06 Sep 2022 om 01:28 PM

INHOUDSOPGAVE

1. INLEIDING

Op veler verzoek hebben we een investeringsanalyse ingebouwd in de applicatie. Met deze analyse kunt u op basis van een investeringsbedrag op peildatum en de kasstromen die voortkomen uit een complex, conform de Marktwaarde in Verhuurde Staat, toetsen of de IRR voldoet aan het gestelde minimum.

2. INSTELLINGEN

U voert de complex-kenmerken in fluX op zoals u dat gewend bent voor de Marktwaarde in Verhuurde Staat. Natuurlijk kunt u hiervoor ook een bestaand complex nemen, deze kopiƫren en hier enkele aanpassingen op maken.

Vervolgens gaat u naar de module Investeringsanalyse . Deze bestaat uit twee tabbladen, te weten: Investering instellingen en Investeringsanalyse.

2.1 Investering instellingen

U ziet de complexen die vallen onder het geselecteerde portfolio. Voer hier de investering op peildatum in en de gewenste IRR (c.q. het vereiste minimum). De kolommen Gerealiseerde IRR en Resultaat zijn automatisch berekende velden op basis van de invoer.

3. ANALYSE

Onder Investeringsanalyse kiest u voor een complex door op de complexnaam te klikken.

Vervolgens verschijnt het kasstroomoverzicht behorende bij het complex dat u kunt gebruiken als onderbouwing van uw investeringsanalyse.