Handleiding Workflow ABN AMRO

Gewijzigd op Tue, 06 Sep 2022 om 01:59 PM

INHOUDSOPGAVE


1. ABN AMRO WORKFLOW GEWIJZIGD

Zoals u weet heeft fluX de optie geïntroduceerd om middels een workflow functionaliteit taxaties digitaal te versturen naar de ABN AMRO Bank. In overleg met de ABN AMRO Bank is besloten om het workflow proces verder te optimaliseren. De aanpassing in de workflow heeft betrekking op het interne verwerkingsproces bij ABN AMRO. De onderstaande workflow is van toepassing voor taxateurs die op de Shortlist staan van de ABN AMRO. Een van de belangrijkste wijzigingen van het

proces is dat alle taxaties met een marktwaarde >=5 mio ter beoordeling worden voorgelegd aan het ABN AMRO Taxatieteam.
2. PROCES AFHANKELIJK VAN DE MARKTWAARDE

Om de bank-workflow te initiëren gaat u naar het tabblad “Algemeen” en sub-tabblad à Workflow. Nadat u de koppeling naar financier heeft gemaakt ziet u de verschillende stappen welke onderdeel zijn van de bank-workflow.


2.1 Marktwaarde groter of gelijk dan EUR 5.000.000,-

Alle taxaties met een marktwaarde groter of gelijk dan EUR 5.000.000,- worden beoordeeld door het ABN AMRO Taxatieteam. Deze beoordeling vindt plaats in: Stap 2 - Ter beoordeling taxatieteam ABN AMRO, het taxatieteam kan vervolgens de taxatie doorzetten naar de volgende stappen:

1. Stap 4 - Verwerken in ABN AMRO administratie, uw taxatie is goedgekeurd. Zodra het verwerken is voltooid wordt de taxatie doorgezet naar: Stap 9 - Definitief , het proces is nu volledig afgerond.

2. Stap 3 - Retour. Heeft het taxatieteam opmerkingen dan wordt de taxatie retour gezet. De taxatie is weer schrijfbaar en u kunt eventuele aanpassingen doorvoeren en de taxatie opnieuw in de workflow plaatsen.


2.2 Marktwaarde kleiner dan EUR 5.000.000,-

Alle taxaties met een marktwaarde kleiner dan EUR 5.000.000,- worden direct doorgezet naar: Stap 4 - Verwerken in ABN AMRO administratie. Nadat de verwerking heeft plaatsgevonden wordt het rapport doorgezet (door de taxateur) naar: Stap 5 - Rapport is definitief voor eventuele controle. Vanuit deze stap kan het taxatierapport worden doorgezet (door het taxatieteam) naar één van de volgende stappen:


 1. Stap 3 - Heeft het taxatieteam opmerkingen dan wordt de taxatie retour gezet. De taxatie is weer schrijfbaar en u kunt eventuele aanpassingen doorvoeren en de taxatie opnieuw in de workflow plaatsen.
 2. Stap 6 - Definitief maar onder controle, uw taxatie wordt in deze stap gecontroleerd. Na afronding van de controle kan de taxatie worden doorgezet naar:
  a. Stap 9 - Definitief , uw taxatie is goedgekeurd en het proces is afgerond
  b. Stap 3 - Retour. Heeft het taxatieteam opmerkingen dan wordt de taxatie retour gezet. De taxatie is weer schrijfbaar en u kunt eventuele aanpassingen doorvoeren en de taxatie opnieuw in de workflow plaatsen.
 3. Stap 9 - Definitief, uw taxatie is goedgekeurd en het proces is afgerond.3. VOORWAARDEN VOOR HET VERSTUREN VIA SBR

LET OP! Om de ABN AMRO workflow te initiëren dient uw taxatierapport aan de volgende voorwaarden te voldoen.

 1. Rapport moet definitief gemaakt zijn door taxateur 1 en taxateur 2
 2. Het e-mailadres van de relatiemanager moet ingevuld zijn. U vindt dit adres in de opdrachtbrief van ABN AMRO. Let op het e-mailadres moet eindigen op @nl.abnamro.com.
 3. Referentie opdrachtgever (TaxatieID nummer) moet ingevuld zijn.
 4. De Opdrachtformulering (bijlage 1 van de opdrachtbrief) moet zijn geüpload als attachment met Type=Opdracht.
 5. De Objectenlijst (bijlage 2 van de opdrachtbrief) moet zijn geüpload als attachment met Type=Object.
 6. Een aantal invoervelden zijn verplicht en mogen niet leeg, dit zijn de volgende velden: Asset Type, Energielabel, Bouwkundige staat, Onderhoudsstaat, Bouwjaar, duurzaamheid velden waaronder BREEAM.

LET OP!

De voorwaarden genoemd in punt 4 & 5 zijn nieuw. U dient dus de opdrachtformulering en de objectenlijst in de applicatie als pdf te uploaden. Dit doet u onder het tabblad “Rapporten” -> “Bijlagen en archief”.


Nadat u de bijlagen hebt geüpload is het belangrijk is om in de Kolom “Type” het juiste type document te selecteren.

- Opdrachtformulering = Opdracht

- Objectenlijst = Object


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren